Mi a kineziológia?

kineziológia görög szóösszetétel, a kinesis mozgást, a logos pedig tudományt jelent. Arra a mozgásra kell gondolnunk, amiben a Világ van. Folyton változik a környezetünk, folyton változunk mi is. Az, hogy mennyire tudunk alkalmazkodni a változáshoz, mennyire állunk helyt adott körülmények között, meghatározza, hogy milyen életet élünk.

A kineziológia olyan készség-, képesség- és személyiségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer, mely hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja öngyógyító mechanizmusát.

A kineziológia új és egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának. Az izomtesztelést, mint biofeedback módszert alkalmazza, az energetikai kiegyensúlyozatlanság megállapítására.

A tanácsadás menete

 1. Még otthon írd össze azokat a dolgokat, melyeken változtatni szeretnél vagy amelyek problémát okoznak Neked. Pl: egészség, anyós, munka, párkapcsolat, pénz, életcél.
 2. Ezek közül konkrétan beazonosítjuk azt a problémát, amin éppen dolgozni fogunk. Megfogalmazzuk pontosan mi a probléma, majd meghatározzuk a kívánt célt. Rögtön leteszteljük, hogy a tudatalattidnak megfelel-e így. (ezzel akár több évtizednyi fölösleges körbe-körbe rohangálást is megelőzhetünk)
 3. Az izomtesztelés módszerével kiválasztjuk, hogy melyik oldásmenettel tudjuk leghatékonyabban feltárni az adott probléma gyökereként meghúzódó lelki blokkot, traumát.
 4. Beazonosítjuk a problémád kiváltó okát, amely 4 idősíkban jöhetett létre:
  - jelenben,
  - korregresszióban (jelentől a fogantatásig),
  - generációban (felmenőid életében),
  - és egyéb dimenzióban (korábbi inkarnációk).
 5. Az oldási folyamat alatt nem kell tudatosan emlékezned a történtekre, azokat az izomteszteléssel kontrollálva előhozzuk a tudatalattidból, az agy, valamint a test sejtes memória szintjeiből.
 6. Az izomtesztelésen keresztül kapott visszajelzés biztosítja, hogy mindig a probléma forrását találjuk meg, és ott a személyre szabott korrekciót végezhetjük el. Az izomteszteléssel arra is azonnal fény derül, hogy megfelelő volt-e a korrekció és annak befogadása.
 7. Ezután visszatérünk a jelenbe, ahol összefoglaljuk, hogy mit tudtál meg Önmagadról, mi volt az oldás lényege.
 8. Majd meghatározzuk, hogy hogyan tudod ezt alkalmazni a gyakorlatban. Mi indítja be az új energiát, hogy elinduljon a változás.

Mi az izomtesztelés és hogyan működik?

Az izomtesztelést Dr. George Goodheart fedezte fel 1964-ben. A hagyományos kínai orvoslás által jól ismert meridiánrendszer és az izmok kapcsolatát fedezte fel és alkotott belőle rendszert.

Az izomtesztelés során a kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, eközben a kliens kinyújtott karjára enyhe nyomást gyakorol. A kar izmai - közvetítve az agyban illetve a testben tárolt információkat - erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal reagálnak.

Az információ felhozása ezen a módon tiszta forrásból, az "egós elme" kozmetikázása nélkül valósulhat meg, hatékonnyá téve így a blokkoldást.

Mitől biztonságos?

Az oldás menetét és a szükséges korrekciót nem a kineziológus határozza meg, hanem az izomtesztelésen keresztül a kliens tudatalattija. Így mindenki számára biztonságos mértékig és megfelelő ütemben haladunk. Minden oldás befejeztével ellenőrzésre kerül, hogy optimális és teljes volt-e a korrekció, valamint annak befogadása. Azaz azonnal fény derül arra, hogy az adott problémát sikerült-e teljesen megoldani, vagy van-e szükség további korrekcióra.

A stresszes helyzetek, traumák lágy feltárását a jól kidolgozott módszerek biztosítják, valamint az a tény, hogy az izomteszteléssel folyamatosan kacspolatban vagyunk a tudatalattiddal, amely a megfelelő mértékig és a megfelelő ütemben engedi csak a munkát. A katarzisok során felszabaduló energiára is figyelmet fordítunk, nem fogsz hazaindulni "kótyagos" fejjel.

Mit jelent a pszichogenetikus stressz és hathat-e énrám?

Olyan élethelyzetet ír le, amellyel valamely előző generáció sikertelenül küzdött, és ezt örökül hagyja a következő generációnak.
Sajnos igen, elég komolyan hat ránk.
Például: Pisti megígérte Rozinak, hogy vigyáz magára és hazajön a háborúból. Nem jött haza...
Rozi a trauma hatására létrehoz egy korlátozó hitrendszert, mely szerint a fériakban nem lehet megbízni...
Rozi unokája napjainkban nem érti, hogy miért vonz be folyton olyan pasikat, akik átverik, otthagyják őt. Precízen működik a generációs minta...

Az epigenetika ad magyarázatot arra, hogyan lehet problémamegoldási mintákat, helyzetfeldolgozási módokat, életvezetési modelleket átadni egyik generációról a másikra. Sajnos a nem jól működő, korlátozó stratégiákat is örökül tudjuk adni, ahogy meg is kaptuk anno. Jó hír, hogy generációs oldással feltárható és korrigálható az adott korlátozó hitrendszer. Mivel generációban dolgozunk, "mellékhatásként" gyakran előfordul, hogy az adott generáció minden tagja megéli a pozitív változást.
- Mi történt az apáddal? Nem ismerek rá! - mondja az egy hete nálam járt lánynak az édesanyja.

Mit jelent a rekonstrukciós kineziológia?

A rekonstrukció helyreállítást jelent. Helyreállítjuk az egészet, amelyről érzelmi vagy fizikai trauma hatására letört személyiségünk egy része vagy beleragadtunk egy adott élethelyzetbe. Onnantól kezdve nem vagyunk már azok, akik addig voltunk. Ha beleragadtunk egy viselkedés mintába, mindig ugyanúgy tudunk csak reagálni, ha a helyzet hasonlóan alakul, mint akkor, amikor a letapadás történt.

Ha fregmentálódtunk, azaz lehasadt személyiségünk egy darabja, nem feltétlenül látunk ismétlődéseket (mint a letapadásnál), azonban regálásunk nem lesz EGÉSZéges, hiszen mi magunk sem vagyunk EGÉSZek.

A rekonstrukciós kineziológiai oldás során megkeressük az egységélményt, amikor még minden rendben volt, majd azonosítjuk a letapadás vagy a fregmentálódás okát és korrigáljuk. Helyreállítjuk újra az EGYSÉGet.

A rekonstrukciós kineziológiát személyiségfejlesztési célra is használhatjuk, ahol az egységélményeket minden idősíkon megnézzük, így megtudod, hogy mi célból vagy ITT éppen MOST.

Miért fontos az érzelmi stresszoldás?

Mire elérjük a 6 éves kort, mintegy 70.000 hiedelmet hozunk létre, melyek meghatározzák, hogy hogyan reagáljunk a dolgokra, lényegében, hogy hogyan éljük életünket. Ezek között szép számmal akad olyan, ami komoly problémát, viselkedési zavart okozhat életünk különböző területein. Korregresszióban kiderítjük, hogy fogantatástól kezdve milyen életkorokban történtek olyan események, melyek egymásra épülve létrehozták a jelenbeli problémát.

Miért van szükség pszichoszomatikus stresszoldásra?

Az érzelmi trauma nem csupán elménkben hagy nyomot, hanem a meridiánokon folyó energia áramlását is akadályozza. Ha a stressz huzamosan fenn áll és az egyensúlyt nem tudjuk visszaállítani, a szervezetben energetikai blokk jön létre, a stresszből így könnyen testi tünetek, illetve betegségek alakulhatnak ki. A betegség mögötti negatív érzelem, korlátozó hitrendszer feltárásával megszüntetjük a lelki okot, így beindul az energiaáramlás és a szervezet öngyógyító mechanizmusa aktiválódik.

Mit tár fel a metabolikus kineziológia?

 • A saját illetve a generációs vonalon mikor, hol blokkolódott testünk energia rendszere?
 • Magunkról kialakított testséma megfelel-e a valóságnak?
 • Melyik testrészünk okozza számunkra a legnagyobb stresszt?
 • Melyik táplálék, illetve mozgás a legmegfelelőbb nekünk?
 • Mikor, mennyit együnk, hogy belső erőforrásaink felszabaduljanak és képesek legyünk az ideális testsúlyt kialakítani.

Szívcsakra (Anahata) blokkjának oldása,
hogy teljesüljön szíved vágya

Amikor megtagadod szíved vágyát, akkor megtagadod önmagad is. Energetikai blokkokat hozol létre, melyek a Szívcsakrát érintik. Ezek a blokkok aztán elkísérhetnek akár egy életen át, sőt…
A gátlás érkezhet előző generációkból is, amikor valamelyik elődünk tagadta meg szíve vágyát, s ezt a blokkot aztán örökül hagyta az utódainak.

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia ©®

Az epigenetika olyan tudományág, amely az öröklődő változásokkal foglalkozik DNS változások nélkül. A DNS-hez metilcsoportok kapcsolódnak, melyek meghatározott mintázatot alkotnak. A metilációs mintázat környezeti hatásokra változik, minden ember metilációs mintázata az évek során változik.

A változások MÓDJA egy családon belül azonos, azaz ÖRÖKLŐDIK. Ez azt jelenti, hogy a genetikai anyag nem változik, de a gének működése igen, a gének EMLÉKEZNEK, és a szerzett betegségek is átörökíthetőek az utódokra.

A legújabb epigenetikai kutatások szerint magyarázatot adhat az epigenetika arra is, hogy bizonyos problémamegoldási minták, helyzetfeldolgozási módok, életvezetési modellek hogyan adódhatnak át az egyik generációról a másikra. Mindezek a mintázatok felderíthetőek és korrigálhatóak a TEK kineziológiai módszer segítségével.

Mint holisztikus rendszer hatékonyan befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával. A kineziológiai oldás során segítséget kapsz életmódod, életviteled, életszemléleted megújításában, testi-lelki-érzelmi egészséged megőrzésében, a minőségileg jobb élet elérésében.

A kineziológia ágai közül a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológiával dolgozom, mert ez 4 idősíkban:

 • jelenben,
 • korregresszióban (jelentől a fogantatásig),
 • generációban (felmenőink életében),
 • és egyéb dimenziókban (korábbi inkarnációk) vizsgálja a probléma-kialakulási mintát.

Így a legteljesebb tanácsadási lehetőséget biztosítja.